Uue aasta esimesel päeval lasin oma tädil enesele kaarte laduda. Kõik, mis oli, meelde ei jäänud, aga mõni mõte hakkas arenema. Hästi on meeles, et kahel korral tuli välja kaart, mis soovitas jätta maha ja lahti öelda sellest, mis takistab arengut. Ehk tuleval aastal jääb minevikku nii mõnigi suhe, mis on ka loomulik ja mis toimub ju igapäevaselt: inimesed, kollektiivid, grupid muutuvad ja arenevad. Selles ei pea ju midagi dramaatilist ja halba olema.
Selles valguses edasi mõeldes kinnistub veendumus, et vaja on vahetada igapäevast elukeskkonda. Vajaduse on paremini nähtavale toonud mõni seik, mis jäi möödunud aastasse ning mis on pannud järele mõtlema. Ja ehk ongi targem hakata tegutsema ja mõttes end ette valmistama juba siis, kui ilmnevad esimesed ohumärgikesed.
Ja otse loomulikult ei pea tegu järgnema nüüd ja kohe, aga mõte on saanud toitu ja küllap õigel hetkel järgnevad teod ka.
Ja eks bioloogiline ja psüühiline kell annab ka märku, et on vaja muutusi, muidu läheb asi käest ära. Vaja on enam tasakaalu, praegu on liialt üheülbaline see elukeskkond. :)

Kommentaarid